Butlletí Groc

Versión en castellano        Butlletí Groc

El Butlletí Groc es va començar a publicar l'any 1984 com un full informatiu sobre el programa de notificació espontània de reaccions adverses a medicaments a través de la Targeta Groga. Uns anys més tard va passar a anomenar-se Butlletí Groc, i des d'aleshores ha estat un butlletí de reaccions adverses lligat al programa de Farmacovigilància. En tots aquests anys, ha informat sobre el descobriment de nous efectes adversos i sobre altres qüestions relatives als medicaments comercialitzats a Espanya, així com sobre l'evolució del flux de notificacions de sospites de reaccions adverses a medicaments per part de metges i farmacèutics.

Des de l'any 2003, el Butlletí Groc deixa de formar part del programa de farmacovigilància, i passa a ser un butlletí sobre terapèutica en general. En aquesta nova etapa es pretén ampliar el ventall de qüestions tractades, de manera que no sols tracti de reaccions adverses, sinó que inclogui diferents aspectes de l'ús de medicaments.

Com a butlletí independent, el Butlletí Groc és membre de la ISDB, una xarxa internacional de més de 50 butlletins i revistes independents sobre fàrmacs i terapèutica que es publiquen a diversos països d'arreu del món. La ISDB es va crear l'any 1986 amb el suport de l'OMS i promou la publicació d'informació independent sobre terapèutica per als profesionals de salut i al públic. També en formen part altres butlletins com el Drug and Therapeutic Bulletin al Regne Unit, La Revue Prescrire a França o l'Australian Prescriber a Austràlia. Com tots ells, la informació publicada al Butlletí Groc ha de ser clara i sintètica, pràctica i orientada a problemes, fiable, actualitzada i referenciada.

Des del seu inici fins a l'any 1996 es va publicar amb una periodicitat trimestral, i actualment se'n publiquen cinc números a l'any. A més d'ampliar la temàtica informativa, les noves seccions obertes al web (cartes al director, notícies) ens permetran tenir una orientació més dinàmica i participativa, i així millorar-ne la qualitat i que sigui útil per a tots.

   

A l'Índex d'edicions es poden trobar tots els números per consultarDeclaració de la ISDB sobre avenç terapèutic en l'ús de medicamentsbutlletí groc és membre de
International Society of Drug Butlletins

 


Noves subscripcions o canvi de dades
Responsable d'aquesta línia de treball: Montse Bosch - mb@icf.uab.cat