|  Español   |  English  |           
Inici   |  Qui som   |  Mapa del lloc   |  Contactar   |  Avís legal   |  Millorem el nostre web  

La FICF centra la seva activitat de recerca en la farmacoepidemiologia i aquesta ha estat una de les seves principals activitats.

La FICF, fundadora del Sistema Espanyol de Farmacovigilància (SEFV) l'any 1983, du a terme l'execució del Programa de Farmacovigilància a Catalunya i és el Centre de Farmacovigilància de Catalunya.

La FICF investiga l'efectivitat de l'ús dels medicaments i els problemes de toxicitat derivats de la seva utilització en la pràctica clínica habitual. Aquesta activitat inclou la farmacovigilància, la coordinació d'estudis sobre malalties específiques, i la realització d'EUM - Estudis d'utilització de medicaments.

A l'àrea d'Assaig clínic i metanàlisi el Servei de Farmacologia Clínica avalua els protocols d'assaig clínic presentats al Comitè Ètic d'Investigació Clínica de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron (HUVH). En col·laboració amb altres serveis i institucions es desenvolupen assaigs clínics de promoció independent.

La FICF forma part de la xarxa ENCePP (European Network of Centres for Pharmacoepidemiology and Pharmacovigilance) de l'Agència Europea del Medicament (EMEA) i també del projecte PROTECT, un consorci públic-privat europeu, coordinat per l'EMEA, en el qual participen 15 centres públics, 11 companyies farmacèutiques, una associació de pacients i dues PIME. A més, forma part de la Fundació Institut de Recerca Hospital Universitari Vall d'Hebron (FIRHUVH), en la qual constitueix un grup de recerca transversal.

La FICF, a més, realitza activitats de suport a la recerca, per tal de facilitar i promoure la recerca clínica en totes les àrees hospitalàries i en l'àmbit corresponent d'atenció primària a través de la Unitat de suport en Mètodes per a la Investigació Clínica (USMIB) i del Servei Asesoría a la Investigación en Atención Primaria (SAIAP).

La FICF ha coordinat diversos estudis sobre l'ús terapèutic del cànnabis.